Vitamin C+

  • Vitamin C+

    Kaina Dydis Pirkti
    Kaina 13 
    100 tab Išparduota. Susisiekite
    Gamintojas
    KFD Nutrition
  • Praturtintas erškėtuogės ekstraktu ir citrusiniais bioflavonoidais

     

    1000 mg L-askorbo rūgšties vienoje tabletėje

    Su erškėtuogių ekstraktu

    Su citrusiniais bioflavonoidais

    Vitaminas C reikalingas kolageno gamybai, kuris ypatingai svarbus normaliai kraujagyslių veiklai, odai, kaulams, kremzlėms, dantenoms ir dantims.

     

    Vitaminas C su erškėtuogių ekstraktu yra unikalus maisto papildas, kurio kiekvienoje tabletėje yra 1000 mg L-askorbo rūgšties, erškėtuogių ekstrakto ir iš karčiųjų apelsinų vaisių išgautų bioflavonoidų.

    Vitaminai yra sudėtingų organinių junginių grupė, kurie yra bendri floros ir faunos pasauliui ir yra būtini jų augimui bei išgyvenimui. Ne visi iš vitaminų yra sintetinami paties organizmo arba pasigaminami, tačiau kiekis kartais būna nepakankamas. Esant žinių trūkumui apie šių junginių cheminę struktūrą, jie buvo pažymėti iš eilės einančiomis abėcėlės raidėmis (vitaminai A, B, C, D) tačiau su laiku, nustačius jų cheminę struktūrą, jie buvo sistemingai suskirstyti pagal jų savybes. Pagrindinė vitaminų klasifikacija yra sudaryta atsižvelgiant į jų tirpumą: į vandenyje tirpius ir riebaluose tirpius. Ir šias tirpumo savybes yra labai svarbu žinoti, kuomet vitaminams gauti mes renkamės natūralius maisto šaltinius. Vandenyje tirpūs vitaminai A, B, C daugiausia randami daržovėse ir vaisiuose, o riebaluose tirpių vitaminų D, E, K didžiausias šaltinis yra gyvulinės kilmės produktai (žuvis, mėsa, subproduktai).

    Žmogaus organizmas turi didžiausią vitamino C poreikį. Buvo nustatyta rekomenduojama vitamino C paros dozė vienam asmeniui per dieną - 80 mg. Biologiškai aktyvūs junginiai, turintys vitamino C aktyvumą yra L- askorbo rūgštis ir L - dehidroaskorbo rūgštis. Askorbo rūgšties pavadinimas pirmą kartą buvo parinktas dėl jo savybės - antiseptinio veikimo. Chemiškai L-askorbo rūgštis yra iš enol formos 3 - okso - L -gulofuranolactono, kuris yra gamtoje randamas junginys. Labai daug natūralaus vitamino C yra citrusiniuose vaisiuose, erškėtuogėse ir kinrožių vaisiuose. Amžiaus pradžioje, vitaminas C, kaip labai efektyvus vaistas buvo naudojamas jūreivių skorbuto gydymui, kurie ilgus mėnesius praleisdavo jūroje bei neturėjo sąlygų pilnavertei mitybai. Svarbiausia vitamino C žmogaus organizme reikšmė yra ta, kad jis dalyvauja oksidacijos-redukcijos procesuose . Vitaminas C turi galimybę nukenksminti laisvuosius radikalus, o kartu su kitais biologiniais antioksidantais apsaugo baltymų molekules nuo peroksidacijos.

    Vitaminas C yra būtinas kiekvienam žmogui, nes :

     

    - negali būti pagaminamas ir saugomas žmogaus organizme, turi būti nuolat gaunamas su maistu,

    - dalyvauja daugelyje biocheminių ir medžiagų apykaitos procesų žmogaus organizme,

    - padeda tinkamai imuninėns sistemos veiklai,

    - stipriai įtakoja tinkamą kolageno gamybą, siekiant užtikrinti kraujagyslių, odos, kaulų, kremzlių, dantenų ir dantų sviką stovį,

    - padeda tinkamai funkcionuoti nervų sistemai,

    - padeda palaikyti normalią psichologinę būklę,

    - svarbus nuovargio mažinimui,

    - svarbus sveikai energijos apykaitai organizme palaikyti,

    - padidina geležies absorbciją,

    - padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso - nukenksmina laisvuosius radikalus, kurie daro neigiamą įtaką organizmo ląstelėms,

    - padeda išlaikyti tinkamą imuninės sistemos veikimą intensyvių treniruočių metu, taip pat ir po jų.

    Suaugusio žmogaus kūne, siekiant išlaikyti pastovią vitamino C koncentraciją, turėtų būti gaunama mažiausiai po 60 mg askorbo rūgšties kasdien, nes šis kiekis yra reikalingas normaliai medžiagų apykaitai palaikyti. Pagal prof. Linus Pauling, du kartus Nobelio premijos laureatą , ir dr . Matthias Rath, Cellular Medicine instituto steigėją, vitamino C paros norma turėtų būti nuo 600 mg iki 3000 mg , kad suteiktų žmogaus organizmui gebėjimą išlaikyti optimalią sveikatą. Tokios dozės buvo nustatytos remiantis mokslininkų atliktais daugelio metų tyrimais. Askorbo rūgštis neturi galimybės kauptis žmogaus organizme, ji turi būti nuolat tiekiama su maistu arba su papildais. Vitamino C absorbcija plonosiose žarnose vyksta aktyvios transportacijos metu su santykinai didele išeiga ( 70-80 %), tačiau didinant dozes nuo kelių gramų per dieną, efektyvumas gerokai sumažėja. Perteklinė askorbo rūgštis beveik visiškai pašalinama iš organizmo, daugiausia išsiskiria su šlapimu. Vitamino C trūkumas dažniausiai yra randamas pas alkoholikus, rūkalius, vyresnio amžiaus ar prastai besimaitinančius žmones. Taip pat jūs turite žinoti, kad dėl šio vitamino nesugebėjimo kauptis organizme ir tirpumo vandenyje savybės, jo reikėtų žmonėms, kurių fizine veikla yra intensyvesnė ir dėl jų vartojamo didesnio vandens kiekio, nemažai vitamino C pasišalina per prakaitą. Vitamino C trūkumas dažniausiai pasireiškia kūno silpnumu, trūkinėjančiomis kraujagyslėmis, padidėjusiu imlumu infekcijoms, patinimu ir dantenų kraujavimu, dantų iškritimu bei dantų alveolių puvimu. Toksiškas askorbo rūgšties (vitamino C) poveikis yra mažai tikėtinas, ir jis pastebimas tik vartojant labai dideles jo dozes, nuo kelių iki kelių dešimčių gramų per dieną, ir tai pasireiškia viduriavimu, skrandžio ir žarnyno uždegimu.

    Erškėtuogių ekstraktas yra labai turtingas vitamino C šaltinis. Be didelio vitamino C kiekio, erškėtuogės taip pat turi vitaminų P, K, E, B grupės vitaminų ir provitamino A. Erškėtuogės taip pat vertingos dėl karotinoidų (beta karotinas, likopenas ir zeaksantinas), taninų, cukrų, pektinų, organinių rūgščių (citrinų rūgštis, obuolių rūgštis), mineralų ir eterinių aliejų. Dėl tiek daug biologiškai aktyvių medžiagų(antioksidantų , vitaminų ir polifenolių) erškėtuogių vaisiais rekomenduojama stiprinti imuninę sistemą, peršalimo metu, esant pernelyg trapioms kraujagyslių sienelėms, esant tulžies ir inkstų akmenims. Šie vaisiai yra taip pat rekomenduojami esant virškinamojo trakto uždegimui, viduriavimui, skrandžio opai, dvylikapirštės žarnos opai, reumatui ir nudegimams gydyti, taip pat sveikstantiems po ligos bei jaučiantiems bendrą silpnumą ir nuovargį. Erškėtuogės turėtų būti įtrauktos į visų sporto rūšių sportininkų maisto racioną, nes jos palaiko sąnarių lankstumą ir sveikatą

    Bioflavonoidai - grupė organinių junginių, susidarančių augaluose , kurie veikia kaip dažai, antioksidantai ir natūralūs insekticidai ir fungicidai, siekiant apsaugoti augalą nuo vabzdžių bei grybelių . Dauguma šių dažiklių yra saugomi paviršiniuose augalo sluoksniuose, suteikia intensyvią spalvą ir sumažina žalingą ultravioletinių spindulių poveikį . Bioflavonoidų atrado XX dešimtmetyje vengrų mokslininkas Albertas Szent- Gyargyi. Tai labai didelė grupė medžiagų - iki šiol atrasta 4000 cheminių junginių . Citrusiniai bioflavonoidai yra biologiškai aktyvios medžiagos, gautos iš citrusinių vaisių, tokių kaip apelsinai , citrinos, greipfrutai , žaliosios citrinos ir mandarinai. Produktus , kurių sudėtyje yra bioflavonoidų rekomenduojama vartoti laikotarpiais, kuomet yra padidėjęs polinkis į infekcijas, kaip kad peršalimo ligos ir gripas, ir taip pat ir prie „civilizacijos ligų“, prie neigiamo oksidacinio streso sukeliamų ligų(aterosklerozė , širdies ligos, vėžys).

     

    Vartojimas: 1 tabletė per dieną valgio metu. Būtina užgerti vandeniu.

    Sudėtis 1 tabletėje:

     

    1 tabletė (porcija)RMV%

    Vitaminas C 1000 mg 1250%
    Erškėtrožių vaisių ekstraktas 100 mg
    Citrusiniai bioflavonoidai 30 mg

  • Naujienlaiškio prenumerata

    Socialiniai tinklai